apk - remmenbanken

In 2009 heeft de RDW bekend gemaakt dat het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter vanaf 1 mei 2014 niet meer is toegestaan. Vanaf die datum is voor de apk2 een platen- of rollenremmentestbank vereist.

Arex Gun u zelf het beste


Arex remmenbank / Platenbank / 2 plaats / 4 plaats / Digi / Diag

arex digi             Arex 2 plaats             

Klik hier voor de folder Arex Digi

klik hier voor Arex Digi + VideoDe eerste stap in AREX technologie! 

AREX heeft een aantrekkelijk geprijsd basispakket ontwikkeld: het AREX DIGI+ Systeem! Dit systeem bestaat uit een remmentestbank (2- of 4-plaats) met zijslipmeter (sporingmeter) in combinatie met een microprocessor gestuurde digitale uitleeseenheid met printer. Het AREX DIGI+ Systeem geeft na het oprijden en remmen de remkrachten per wiel en de onderlinge remverschillen weer. Bovendien wordt de zijslip getoond. De testresultaten kunnen op een A4 pagina worden uitgedraaid. U kunt deze uitdraai aan de klant geven of intern als geheugensteun voor de reparatie gebruiken.

Het AREX DIGI+ Systeem kan in de inrit van uw werkplaats worden geïnstalleerd. De remplaten zijn slechts 35 mm hoog en kunnen eenvoudig op de vloer gemonteerd worden. De benodigde tijd voor een remmentest en zijslipmeting is een kwestie van seconden. Zo kan elke auto voor een kleine of grote beurt, een APK-keuring of een routine-check, onafhankelijk van het weer, altijd snel getest worden. De resultaten zijn zó helder en eenvoudig te begrijpen, dat uw klant de noodzaak van een eventuele reparatie onmiddellijk inziet.


Bij de AREX DIGI+ platen remmenbank is een voor APK goedgekeurde pedaalkrachtmeter leverbaar. De pedaalkrachtmeter registreert de pedaaldruk en houdt de maximale waarde vast.
Ook is er een PC koppeling met uitgebreide diagnose mogelijkheden en opbouw van testhistorie.


arex


****************************************************

Arex Diag.  Arex 4 plaatsKlik hier voor de folder van Arex Diag


klik hier voor Arex Diag + VideoArex Diag+


De Functie

Het Arex Modulair Garage Systeem kan een diagnose stellen over het remgedrag, de suspensie en zijslip van elk voertuig dat de werkplaats binnenkomt. Via de monitor worden de testresultaten in grafische vorm getoond. De inkjet-printer kan razendsnel een individueel, helder testrapport in kleur neerleggen om eventuele reparaties met de klant te bespreken, of puur voor algemene service.

De AREX Garage Computer verzamelt, verwerkt en presenteert de resultaten die de AREX Wegcontact Analysator-, Remmen Analysator- en Zijslipmeting-module versturen. Alle mogelijke combinaties van AREX-modules zijn aan te sluiten op de AREX Garage Computer. U kunt desgewenst een overzicht van de resultaten voor de klant of ter eigen geheugensteun uit de database oproepen.

Het Arex Modulair Garage Systeem is gebaseerd op de nieuwste computertechnologie en biedt
flexibiliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Zo opent AREX een wereld van onbegrensde mogelijkheden voor de professionele werkplaats in de toekomst.

U kunt beginnen met één module (bijvoorbeeld de Remmen Analysator) en later uitbreiden met iedere overige beschikbare module, waarbij u dezelfde AREX Garage Computer kunt blijven gebruiken!

Het Brein

De Arex Garage Computer bestaat uit een PC gebaseerd computersysteem onder Windows 98/XP/7 met DVD en RS-232, leverbaar met een 19" of grotere monitor, en optioneel een (kleuren) printer.

Het Design

De computer, de monitor, het toetsenbord en de kleurenprinter zijn verwerkt in een representatief kabinet. Optioneel verkrijgbaar is een afstandbediening waarmee u vanuit het voertuig opdrachten aan de Arex Garage Computer kunt geven.

De Kwaliteit

Dankzij het gebruik van de allernieuwste technieken is AREX erin geslaagd om een zeer complete en toch uiterst prijsaantrekkelijke basis voor de AREX-teststraat aan te bieden. Vraag uw AREX-dealer om meer informatie over het Arex Modulair Garage Systeem!

De Pedaalkrachtmeter

Bij de AREX platen remmentestbank is een voor APK goedgekeurde pedaalkrachtmeter leverbaar. De pedaalkrachtmeter registreert de pedaaldruk en houdt de maximale waarde vast.


*****************************************************  

U moet dus kiezen: Platenbank of Rollenbank?

En waarom zou u dan een platenbank moeten kiezen?

Laat één ding duidelijk zijn: Het is niet de bedoeling een welles-nietes spelletje te spelen, of te zeggen welk meetmiddel beter is. Beide meetmiddelen hebben hun voor- en nadelen en iedereen heeft gevoelsmatig zijn of haar voorkeur. Er valt echter een hoop te zeggen voor een platenbank. Bijvoorbeeld:


Er wordt een meting gedaan van een remactie zoals deze ook op de weg plaats vindt. Dit is dus een erg realistische meting. Alle dynamische duik- en roleffecten die in een auto plaatsvinden en invloed hebben op de remwerking zullen dus ook gemeten worden op een platenbank.

Een test op een platenbank is sneller dan op een rollenremtestbank. Door sommige rollenremtestbanken leveranciers wordt soms als argument aangevoerd dat het tijdsverschil opgeheven wordt doordat met een platenbank twee tests gedaan moeten worden. Dit klopt echter niet. Er moeten op een platenbank inderdaad twee tests gedaan worden, maar deze twee samen nemen nog altijd veel minder tijd in beslag dan één test op een rollenremtestbank.

U kunt de hele dag over de platenbank heen rijden en hij is altijd klaar om te testen. Bij een rollenremtestbank moet u altijd eerst de deksels openmaken en na een test de deksels weer sluiten. U moet dus twee keer uit en weer in de auto stappen om een test af te ronden.

Een platenbank kan alles testen, dat op de weg kan remmen. Deze vuistregel is helaas niet toe te passen op iedere rollenremtestbank. Er zijn gevallen bekend (bijvoorbeeld bij sommige types VW Golf 4) waarbij de auto 'uit de bank springt'. Er moeten dan bijvoorbeeld zekeringen verwijderd worden of een speciaal programma van het ESP ingechakeld worden om de remtest te kunnen doen. Daarnaast zij er natuurlijk auto's die in een conventionele rollenremtestbank helemaal niet getest kunnen worden, zoals auto's met permanente vierwiel aandrijving. Daarnaast is een rollenbank met alle uitbreidingen voor moderne systemen behoorlijk prijzig, zeker vergeleken met een platenbank.

Tekening Arex Remmenbank:
Oude Remvertragingsmeter
tekening Arex Remmenbank
tekening Arex Remmenbank


Oude RemvertragingsmeterContact opnemen?Wilt u informatie, advies of een offerte ontvangen?

klik dan hier.